zondag 30 mei 2010

De laatste rit....voorlopig toch !

Biggest truckstop in the world...
zo staan er een stuk of 5 binnen !!!
The good old days
ALLES kan hier in Amerika, echt ALLES !!!
Parachutespringen in Montreal
Zons opgang in Ontario
SNEEUW...in MEI !!!!!!!!!!
De laatste rit ging terug naar Waterloo, Iowa. Dit is de derde keer dat we naar die bestemming gaan maar de retourlading is steeds iets anders ...deze keer konden we laden op een uurtje daar van nl in MasonCity voor Montreal in Canada.
Het was gewoon een kwestie van trailertje wisselen en weer verder, wat dat betreft verliezen we hier weinig tijd en kunnen we meer miles maken, dus geen lange wachttijden om te laden of te lossen .
2 dagen later konden we die trailer weer afkoppelen en naar de truckstop gaan want op maandag was het hier een feestdag dus...wachten op de volgende... en deze keer hadden we minder geluk want we konden pas op dinsdagnamiddag terug vertrekken naar Edmonton, Alberta, maar wees gerust we hebben ons echt op geen enkel moment verveeld hoor...een ritje van ongeveer 2300 miles  dus van oost naar west dwars door Canada, op deze rit hebben we weer echt alle weerstypen gehad, van 39 graden in Montreal tot sneeuw en -2 graden in Edmonton, Alberta en dit op het einde van de maand mei...tis hier echt niet te doen ! Die trailer konden we gewoon afkoppelen op de yard en een ''empty'' trailer mee nemen naar Brooks, Alberta om daar terug om te wisselen met een geladen trailer voor Vernon, California ...maar voor we konden vertrekken ...da was weer wat anders want de trailer was iets te zwaar dus...terug naar de docks om het ene en het andere terug te lossen... deze keer ging onze rit maar tot Taber, Alberta want wij gaan met verlof dus afkoppelen voor een andere collega en met de losse trekker terug naar Lethbridge.
Maandagmorgen vertrekken we terug naar Belgie, een goeie 3 maanden hebben we hier nu geweest, waarvan we van 12 maart tot 29 mei zo een 58.000 km hebben gereden, 2 x langs Lethbridge gereden om papieren op te halen, 1x in een hotel in Edmonton en 3 dagen in een hotel in Lethbridge geslapen...voor de rest altijd ''rondgereden'', veeeeel, heeeel veeeel gezien en meegemaakt, andere mentaliteiten, andere leef omstandigheden gezien, andere rassen en verschillende talen, kortom ons heel goed geamuseerd en toch ook een beetje geld verdiend, veel ??? nee ...toch ongeveer het gene we in Belgie verdien maar we moesten er wel meer, veel meer voor doen zoals ELK weekend rijden, NOOIT thuis komen, steeds wassen, plassen en eten op andere plaatsen...mooi weer gehad, sneeuw gezien, in stormen gezeten, koud gehad, te warm gehad en niet kunnen slapen...maar het was en blijft de moeite om mee te maken, zeker weten...ten minste als je met al die verschillende ''andere dingen'' kunt leven...
Nu gaan we met verlof, een verdiend verlof zou ik zeggen ....see you next time


groetjes Belinda en Peter

3 opmerkingen:

Tina zei

To our lovely friends Peter & Belinda, have a safe journey home, sending all our best wishes & luck with you.. please make sure you stay in touch & we look forward to seeing you both again...

Tom zei

Have fun in Belgium,, see you again soon

astrid en Eddy zei

Dag Peter en Belinda
We wensen jullie een goede thuisreis en een super thuiskomst
Welcome back to Belgie
Goodbye and see you soon .
Many many greetings from Astrid & Eddy