zaterdag 24 april 2010

Ritje Texas

Einde reset...en tis alweer zaterdag.
We hebben een nieuw preplan voor een ritje naar El Paso, Texas.
Met een lege trailer van Edmonton naar High River, Alberta om die daar om te wisselen met een met dooie koeien geladen trailer voor de rit naar El Paso, Texas.
Tis eens weer iets anders want deze keer moeten we geen ''meatinspectie'' doen want de trailer word in El Paso over geladen in eeen Mexicaanse trailer...dus de dooie koeien zijn niet voor de Amerikaantjes maar wel voor de Mexikaantjes en dan moeten ze niet in Amerika gecontroleerd worden.
Die manier van werken is weer iets nieuws dus tzou wel eens spannend kunnen worden...de rit op zen eigen is zoals al de andere maar het lossen aan een heeeeel druk bewaakte grens is natuurlijk weer eens iets anders.
Deze rit brengt ons weer door een paar nieuwe staten zoals Colorado en Nieuw Mexico en natuurlijk ook Texas...alhoewel...Texas...tzal voor de heenreis maar een paar kilometers in Texas zijn want El Paso ligt net over de grens van Nieuw Mexico, dus helemaal links in het hoekje van Texas.
Het werd een mooie rit door die nieuwe staten, weer een andere natuur en ook een andere manier van bouwen, hoe meer naar het zuiden hoe minder houten huizen en meer stenen huizen je te zien krijgt, zo in de stijl dat je ziet in t'zuiden van Spanje, en niet alleen de huizen maar ook de natuur gelijkt daar goed op.
We zijn dinsdag de 20 ste en we staan op de douane parking in El Paso....en we staan er niet alleen, we staan hier nu met 9....en we werden verteld dat het wel een uurtje of 4 zal duren voor dat alle papieren zullen geregeld zijn dus hebben we tijd voor wat kuiswerk . Na een paar uur kwamen die Mexicaanse trucks ook aan en als er evenveel Mexicanen als Canadezen waren vertrokken we in konvooi naar een loods aan de grens, onder begeleiding natuurlijk want hier doe je alleen ''iets'' als er ''iets'' word gevraagd...en anders doe je en zeg je NIETS, duizende cameras, honderde rond rijdende ''borderpatrols'' , je doet hier niets zonder dat iemand iets gezien heeft. Het is natuurlijk niet iets dat ik elke keer zou willen doen maar eerlijk gezegd het is echt een ''ervaring''.
Na een grondige controle van de papieren en van onze identiteitspapieren konden we onze lading laten overladen in de Mexicaanse trailer...na een goed uur waren we leeg en konden we naar de truckstop, een goeie douche en een verfrissend drankje en we konden weer opweg naar...Brawley, California !!! das verdomme 1000 km van hier !!! Geen probleem voor ons natuurlijk want wij worden per mile betaald dus...gas erop en de rest van onze uren oprijden.
De volgende dag moesten we nog een goeie 700 km doen en twas van aan komen...laden...wegen...terug lossen ...weer wegen ...papieren veranderen want we waren te zwaar en...weer vertrekken, alles in een uur tijd !!! Niet te doen met die mannen zeg, we hebben hier al veel mee gemaakt en toch verschieten we iedere keer. De rit terug naar Calgary, Alberta bracht ons door Las Vegas...iets waar we veel van verwacht hadden...maar alles viel letterlijk in het water want tegen de tijd dat we daar aan kwamen was het aan het water GIETEN...dus hebben we niet veel kunnen zien en zeker niets kunnen bezoeken maar niet getreurd....de volgende keer zullen we misschien meer geluk hebben, niet dat we zo echt willen ''gamblen'' maar t'moet toch de moeite zijn om al die gebouwen eens van dichter bij te zien en vooral ook die typische sfeer te voelen...maar ja..volgende keer meer geluk e.
Dus hebben we vandaag ons trailertje met ''sweetcorn'' gelost in Calgary en we kunnen morgen een andere trailer gaan ophalen in Brooks, Alberta om die te gaan lossen in...LOS ANGELES !!! dus zoals we gehoopt hadden....back to LAS VEGAS en hopelijk hebben we nu beter weer...
De foto's komen de volgende keer hoor want het internet die ik hier heb is veel te zwak dus...
see y'a next time !!!!

groetjes

Peter

1 opmerking:

Astrid & Eddy zei

Hela, dag Peter en Belinda hoe gaat het nog met jullie? amaai zoveel km afleggen elke dag . Maar julie zien wel veel he .Das wat anders dan in Belgie, een geladen trailer met dooie koeien naar Texas voeren ,en dan die duizende cameras en patrols en lange wachtijden pfff. Wat leuk die houten huizen daar, net zoals in films .Las vegas moet wel prachtig zijn .Peter en Belinda we volgen jullie verhalen,en mooie foto,s op de blog. En! het mooiste komt nog Jimmy en Stefanie gaan trouwen o,wat zijn we blij. Peter & Belinda wees voorzichtig en een hele warme groet en knuffels van Astrid & Eddy