maandag 9 juni 2008

Weer een stapje verder

Deze morgen het schriftelijk rijbewijs examen gedaan en op het nippertje ........................!!!
Ik had een goeie tip gekregen van een Hollander ... tja je weet als je iets krijgt van een Hollander dan ... nou, laten we het nu maar effe gezellig en beleefd houden he,
dus hij vertelde me dat ik gewoon alle vragen die ik zeker wist eerst moest invullen en de twijfel gevallen nadien terug kon proberen want je mag maar 6 fouten maken en als je er 26 juist hebt moet je die laatste 4 niet meer doen... het kwam bij mij natuurlijk zover dat ik bij de laatste vraag al 5 fouten had en dus ... het werd een pure gok want ik had geen idee wat het antwoord kon zijn !!!
en....geluk gehad en GESLAAGD !!!

Zo zie je maar dat die kleine Belg echt nog niet zo dom is als hij eruit ziet e....maar je moet niet mooi zijn om geluk te hebben ook e !!!
Tja je moet die boekjes wel eens lezen maar achteraf bekeken moet je toch meer geluk hebben dan kennis en dan kwam me nu juist goed uit !

Nu daar moet ik nu niet meer aan denken en kan ik me nu volop concentreren op het rijden zelf, en juist dat heb ik deze namiddag gedaan.
Dat word wennen hoor...het was een Kenworth met een reuze lange en hoge neus en met niet gesynchroniseerde versnellingen.
Na de nodige uitleg van meneer de instructeur kon ik beginnen..."clutch and tuch" bleef hij maar herhalen maar na meer dan 20 jaar ervaring met de Europese trucks is het niet zo moeilijk om dit aan te leren maar is het wel veel moeilijker om alle het gene ik weet te vergeten !!!
Nou, goed ging het niet en ik denk dat het op ze'n zenuwen begon te werken en hij vertelde me dat ik gewoon weg ook mocht dubbel "clutchen" , na het eerste tanden geknars begon het beter te worden en kon ik me meer concentreren op het rijden zelf want met zo'n grote en hoge neus zie je natuurlijk niet wat er rechts vooraan gebeurd, af en toe een beetje verschieten en corrigeren en de tijd vloog voorbij, morgennamiddag doen we het gewoon weer en dit zal zo doorgaan tot die man overtuigd is dat ik een "real test" mag en kan afleggen dus duimen dat dit allemaal niet te lang gaat duren want eens ik men "class 1" rijbewijs heb dan mag ik alles weer vergeten want de trucks die we krijgen bij H&R transport zijn allemaal volledig automatisch !!!!!!!!!!!!!!!
Tja waarom moet het dan hoor ik jullie al zeggen ??? tja, weet ik veel dat zijn nu eenmaal de regeltjes en die moeten we maar volgen e . Dus zal ik de volgende dagen maar gewoon men groooote mond houden en doen wat er gevraagd word zonder veel vragen te stellen of opmerkingen te geven, hoe vlugger ik er van af ben hoe vlugger ik met men eigen truck het continent kan gaan verkennen !
Dit was ook een goeie tip van onze Hollandertjes en die zal ik zeker in en achterhoofd houden.

Nou alvast bedankt collega's jullie zal ik zeker niet vlug vergeten al is het niet alleen voor die tips want geloof het of niet maar als enige Belg (met een beetje verstand ) tussen al die keesjes heb ik het echt niet gemakkelijk, ik ga er hier niet teveel over vertellen want het zou alleen maar in men nadeel kunnen uit draaien !!! HAHAHA
Ik heb het hier tot nu toe heel erg naar men zin en daar hebben die Hollandse collega's ook natuurlijk hun aandeel in, thanks buddys !!!

Nou dat is genoeg "geslijm" voor vandaag en hoor jullie morgen wel terug, de groeten !!!

1 opmerking:

turbo329 zei

hallo Peter

Ik ben blij dat je al zover bent .
het ziet er niet gemakelijk uit zo te horen .

allee ik ga je nu laten en je weet
elke dag kom ik eenskijen hoe je het steld

groetjes uit belgie

christophe